Skip to main content

Certificering

Business Analyse is een vak. De markt wordt steeds voller met mensen die zeggen Business Analist te zijn terwijl ze dat niet zijn. Zij hebben dan een rol vervuld die erop lijkt en bij gelegenheid presenteren ze zich als Business Analist.

Inhoudelijk zijn echte Business Analisten op C.V. nog te onderscheiden maar opdrachtgevers vragen steeds meer om certificeringen als bewijsvoering. Het is voor opdrachtgevers ook lastig om op basis van een C.V. een echte Business Analist te onderscheiden van iemand die zijn C.V. passend gemaakt heeft. Pas tijdens een project blijkt dat de kennis en ervaring van een kandidaat tekortschiet als de BA-rol wat ruim geïnterpreteerd is.  Het onderscheid is door een echte BA wel vooraf aan te tonen door een gerenommeerd certificaat. Een certificaat dat je niet even online in de avonduurtjes haalt maar een degelijke marktstandaard. 

Entrador heeft dan ook vol ingezet op het BCS-certificeringstraject. Al onze collega’s zijn gecertificeerd of zijn bezig met de certificering.Hierdoor versterken wij deze marktstandaard en kunnen wij opdrachtgevers laten zien wat ze in huis halen.

BCS Diploma Business Analysis

Het Internationale BCS Diploma in Business Analysis is opgebouwd uit 4 certificaten en een mondeling examen.

De certificaten kunnen worden behaald door een volwaardige opleiding te volgen en een pittig examen af te leggen. Het mondeling examen wordt via een video call in het Engels afgenomen. Alles bij elkaar vraagt dit een flinke inspanning, niet iets wat je gaat doen als je geen echte Business Analist bent.

De logische stap in ons vakgebied na de Business Analyse Foundation is de Business Analysis Practitioner. Bij succesvolle afronding (en het reeds behaald hebben van de BA Foundation) dienen nog twee Practitioner certificeringen behaald te worden.

Vrienden?

samenwerking ipv contractonderhandeling (vrienden ipv partners)

De taart is groot genoeg - liever samenwerken dan concurreren

Elkaar kansen gunnen, ook buiten eigen sector