Skip to main content

Agile training & Game

Agile Training

Agile en Scrum zijn populaire termen en er zijn ondertussen erg veel aanbieders die voorzien in allerlei vormen van kennis en opleiding. Entrador haar kernkwaliteit ligt al jaren op het gebied van Business Analyse en we hebben veel ervaring en kennis in hoe we de business sterk verenigen met IT. Vanuit onze expertise hebben we een heel concreet antwoord op de stappen die een organisatie moet zetten om meer Agile volwassen te worden en de zo gewenste aansluiting te vinden tussen business en IT in een Agile omgeving.

Onze missie luidt: Agile van theorie naar de dagelijkse praktijk.

Dat houdt in dat we organisaties en teams kunnen helpen om de juiste stappen in de sprint te laten zetten om eruit te halen wat eigenlijk beoogd is met het starten van de Agile transitie. We leiden niet op tot een certificaat, maar pakken het op nadat men  de opleiding heeft afgerond en op zoek moet naar hoe het nu echt in het dagelijkse werk toegepast moet worden. We trainen on the job en participeren in de transitie.

Samen bepalen we welke volwassenheid de organisatie en de teams hebben op Agile en Scrum vlak en gaan we beslissen welke user stories we op de backlog kunnen plaatsen om dit naar het gewenste niveau te brengen. Dit proces ondersteunen we vanuit Agile (management) Coaching en Scrum Master rollen, maar ook vanuit Business Analyse, waarin we met een antwoord komen hoe de analyse binnen Scrum een plek krijgt.

Agile Game

Door middel van de Agile Game kunnen deelnemers in korte tijd ervaren wat de voordelen zijn van een Agile manier van werken.

In een workshop van ongeveer 3,5 uur wordt er een casus voorgelegd waarin er in meerdere kleine teams op Agile wijze naar een resultaat wordt gewerkt waarbij de methodiek zo veel mogelijk op praktische wijze wordt uitgelegd.
Dit alles in een relaxte setting waarbij het doel een werkende, geprogrammeerde robot is.

De workshop is geschikt voor verschillende groepen. Op basis van de groep wordt de casus aangepast.
Hierdoor is de workshop geschikt voor teams zonder Agile ervaring, teams met enige Agile ervaring en bestaande Agile teams die tegen problemen aanlopen.