Skip to main content

Over Entrador

Managing Partners: Gerrie van Wanrooij , Bastiaan Schimmel & Harold Poort

Het ontstaan

In 2009 besloten 3 collega’s bij het toenmalige Atos Origin om de stap te nemen. Inmiddels hadden ze als unit manager meerdere jaren ervaren dat het geven van ruimte, het verbinden, het creëren van een team, kennis delen, de focus op de persoonlijke ontwikkeling en vooral plezier de weg was naar succes. Deze elementen vormden het beeld van het leukste en toekomstbestendige bedrijf om voor te werken. In 2010 was de oprichting een feit en op dit moment zijn we met ongeveer 40 collega’s, zijn volledig gefocussed op Business Analyse en hebben samen plezier!

Collega’s?

Een onderdeel van de visie is dat wij geloven dat je samen sterker bent. Termen als “personeel” en “medewerkers” suggereren een hiërarchie en geen samenwerking / synergie. Daarom noemen wij iedereen die bij Entrador werkt“Collega” (al ontkom je er in juridische termen niet altijd aan om de term medewerker te gebruiken). In praktijk betekent dat een platte organisatie zonder middle-management laag en stafafdelingen.

De naam en het logo

Regelmatig krijgen wij de vraag waar de naam “Entrador” vandaan komt en waar het logo voor staat. In de zoektocht naar een naam hebben we een lijst gemaakt met honderden namen. Daarna hebben we gefilterd op namen die in de KvK nog vrij en waarvoor de URL nog beschikbaar was. Het resultaat was Entrador. Later bleek de naam in het Zuid-Amerikaans “sympathiek” en “toegankelijk” te betekenen. Dat waren associaties waar wij ons in konden vinden.

Bij Atos Origin noemden we onze unit het kasteel. Dit was een metafoor voor een veilige plek waar, door de grote poort, iedereen uit vrije wil naar binnen en naar buiten kan. De dikke muren waren de bescherming tegen eventuele narigheid van buitenaf. De mooiste kastelen zijn kastelen met gekke torentjes er op. Deze torens staan voor de individuele ontwikkeling. Iedereen is vrij om zijn eigen toren te bouwen zolang deze maar een verbinding had met het kasteel (lees: een relevante ontwikkeling op het vakgebied).

Focus en projecten

In de beginjaren van Entrador hebben we naast Business analyse ook de Executive Support (een soort project officer op Executive niveau) en de Project- en Programmamanagement discipline omarmd. In praktijk bleek dat dit een diffuus beeld gaf van waar wij als organisatie voor stonden en waar we nu echt goed in waren. Later hebben wij de focus volledig op Business Analyse gelegd waardoor we nu zeer herkenbaar zijn. Er is geen twijfel mogelijk, als je een kandidaat van Entrador aangeboden krijgt, dan is het een goed opgeleide Business analist.

Gelet op de focus op Business Analyse is het domein waar wij projecten doen minder relevant. Hierdoor is ons klantportfolio zeer divers en kunnen onze collega’s ervaring opdoen in alle sectoren. Samen met onze partners hebben wij toegang tot de meeste grote opdrachtgevers in Nederland. Nadruk ligt daarbij op (centrale) overheid, finance en retail.

In 2019 zijn we van Nieuwegein verhuisd naar de prachtige binnenstad van Amersfoort. Een plek waar we trots op zijn.